Δελτίο Τύπου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας και o Δήμος Μονεμβασίας, στο πλαίσιο του καθιερωμένου από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εορτασμού της Πανσελήνου του Αυγούστου, διοργανώνουν εκδήλωση το Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019, στο αρχαιολογικό μουσείο Νεάπολης Βοιών.

Συγκεκριμένα στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στους επισκέπτες της μόνιμης συλλογής του μουσείου, από την κ. Αφροδίτη Μαλτέζου, αρχαιολόγο της ΕΦΑΛΑΚ. Θα ακολουθήσει εκδήλωση, στη διάρκεια της οποίας θα ακουστούν αποσπάσματα από το βιβλίο της Νεαπολίτισσας συγγραφέως Ελένης Σαραντίτη, «Ο κήπος με τ΄ αγάλματα», με τη συνοδεία παραδοσιακών σκοπών και γνωστών μελωδιών, αφιερωμένων στην Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, από τους Νίκο Καρρά (ούτι, φωνή) και Άγγελο Χαραμή (πλήκτρα). Τα αποσπάσματα και επιλεγμένα τοπικά, παραδοσιακά τραγούδια θα διαβάσει και θα αποδώσει η αρχαιολόγος της ΕΦΑΛΑΚ Γιάννα Κατσουγκράκη.

 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Νεάπολης θα παραμείνει ανοικτό στο κοινό από τις 7.30 μ.μ. και κατά τη διάρκεια της μουσικής εκδήλωσης.

Η είσοδος στην έκθεση του μουσείου και στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.